Poortautomatisering

Kwaliteit voor pure luxe!

Wat heerlijk hè als je inrijpoort automatisch open gaat vooral bij regen en wind. Niet uit de auto stappen gewoon blijven zitten en met je handzender activeer je de inrijpoort om open te gaan. Pure luxe!

Het mooiste is natuurlijk als de poortautomatisering gelijktijdig met de inrijpoort wordt aangeschaft. Tijdens het maak proces van de inrijpoort worden gelijk de bevestigingssteunen van de motoren van de poortautomatisering op de palen en poortvleugels gelast. Deze bevestigingssteunen worden dan mee verzinkt en gecoat in de door u gekozen kleur. Het slot en de grondpennen, wat standaard is bij een handmatige bedienbare inrijpoort, komen dan te vervallen.

De BOB30 motoren hebben een modern design en hebben de kleuren lichtgrijs en donkergrijs. Deze zelfblokkerende elektromechanische poortbediening van het merk Beninca is betrouwbaar en stil.

Al jaren voeren wij het merk Beninca, wat kwalitatief zeer goed staat aangeschreven. De meest verkochte poortautomatisering kit is de BOB30 M. De kit BOB30 M is een bovengronds (lineair) systeem.

De kit bestaat uit de volgende onderdelen:

 • 2 motoren BOB30
 • 1 besturingskast Brainy
 • 1 antenne AW
 • 2 condensatoren
 • 1 set fotocellen Pupilla
 • 2 handzenders TO.GO
 • 2 sets bevestigingsbeugels met bevestigingsmateriaal

De poortautomatisering kit BOB30 M kunnen wij geheel voor u installeren. De voedingskabel 230V dient wel, op de plek waar de besturingskast moet gaan komen, aanwezig te zijn.

Vanuit de besturingskast leggen wij de kabeling wat nodig is om de motoren, fotocellen en eventueel andere accessoires aan te sturen. De kosten hiervoor zijn afhankelijk van de hoeveel m1 kabels er gelegd moet worden vanaf de besturingskast naar de inrijpoort.

Onder de installatie van de poortautomatisering kit BOB30 M verstaan wij:

 • het voorbereiden van de besturingskast BRAINY incl. antenne AW
 • het monteren van de besturingskaststeun en besturingskast
 • het monteren van de draaipoort aandrijvingen BOB30 M
 • het monteren en aansluiten van de fotocellen Pupilla
 • het aanmelden van de TO.GO2 handzenders
 • het inregelen en afstellen van de elektrische besturing/motoren

Subliemhekwerk

Bent u op zoek naar sierhekwerk?
Bij ons bent u aan het juiste adres!

sterren-ratingBeoordeling: 4,5 - ‎10 stemmen

Direct prijsopgave
Scherpe prijzen
Snelle inmeting erfmaten
Beste behandeling
Alle RAL kleuren
Professionele montage

Onderstaand worden alle onderdelen van de poortautomatisering kit BOB30 M apart belicht.

Motoren BOB30 M

De motoren BOB30 zijn niet alleen mooi in design en kleur maar ook sterk en betrouwbaar. De maximale poortvleugel lengte wat deze motor mag hebben is 3 meter. Een poortvleugel van 3 meter mag dan niet zwaarder zijn dan 200 kg. De motoren zijn voorzien van ingebouwde eindaanslagen waarmee de dicht- en openstand kan worden bepaald. Het binnenwerk bestaat uit stalen en bronzen onderdelen wat een lange levensduur garandeert. Bij stroomuitval zijn de motoren aan de bovenkant eenvoudig te ontgrendelen met de bijgeleverde sleutel.

Bevestigingsteunen motoren

De in de kit bijgeleverde bevestigingssteunen worden op de inrijpoort palen en inrijpoort vleugels gelast, dit t.b.v. de bevestiging van de motoren.

Besturingskast Brainy  met antenne AW

De besturingskast welke in de buurt van de inrijpoort geplaatst moet worden, stuurt de motoren, fotocellen en andere accessoires aan. De Brainy is een uitgebreide digitale sturing met allerlei functies en wordt geprogrammeerd via een display. De 433,92 Mhz ontvanger is ingebouwd in de sturing.

De antenne AW voor deze ontvanger wordt voor een goed bereik op de besturingskast gemonteerd. In de besturingskast kunnen de looptijd, kracht, vertragingen e.d. van de poortvleugels ingesteld worden.

Fotocellen Pupilla

De opbouw fotocellen worden op ca. 50 cm. boven de grond op de buitenkant van de inrijpoortpalen gemonteerd. De Pupilla fotocellen werken met een infrarood straal van de ene naar de andere fotocel. Wordt deze infrarood lijn bij een sluitende beweging verstoord dan krijgt de besturingskast een signaal waardoor de poortvleugels stoppen met werken en automatische weer terugkeren in de geopende stand. De fotocellen Pupilla heeft een smalle kunststof uitvoering. De lens is 180 gr. draaibaar wat makkelijk is voor montage op ongemakkelijke hoeken.

Handzenders TO.GO

Bij de kit worden twee 2-kanaals handzenders 433 Mhz meegeleverd. Deze handzenders hebben een unieke geavanceerde ARC rolling code. Door de nieuwe ARC rolling code is de zender niet te kopieren en blijft de veiligheid van uw toegang gewaarborgd.  

Veel voorkomende optionele accessoires zijn o.a.

BE REC/PLAY codebediendeel

Dit codebediendeel wordt vaak in combinatie met de poortautomatisering aangeschaft. Door een persoonlijke code in te programmeren kunt u door het intoetsen van deze code de poort openen. Dit is erg handig als u niet iedereen een handzender kunt of wilt geven. De persoonlijke code is altijd te wijzigen. Het codebediendeel bestaat uit een BE.REC dat is de besturingsunit wat geplaatst wordt in de besturingskast van de poortautomatisering en uit de BE.PLAY wat het codepaneel is. De BE.PLAY is een robuust aluminium 2-draads codepaneel met RVS toetsen met een rode (LED) achtergrondverlichting. De BE-PLAY wordt in de regel op één van de inrijpoortpalen gemonteerd.

TOKEY.E sleutelschakelaar

De TOKEY.E aluminium opbouw sleutelschakelaar wordt geleverd met een europrofiel cilinder met 3 sleutels. Door te draaien met de sleutel in de sleutelschakelaar geeft je het signaal om de poort te openen of te sluiten.

Sierhekwerk

Sierhekwerk

Geen standaard hekwerk elementen, geen passtukjes maar sierhekwerk elementen gelijkmatig verdeeld op de afmetingen van uw tuin/erf.
Looppoorten

Looppoorten

Looppoorten zijn vaak een onderdeel van het gehele hekwerk, maar het kan ook een mooie afscherming zijn van uw erf bijvoorbeeld tussen twee muren.
Inrijpoorten

Inrijpoorten

Bij een oprit hoort nátuurlijk een inrijpoort. Een stijlvolle inrijpoort geeft uitstraling dus meerwaarde aan uw erf en huis. Voor alles is een oplossing.

Poortautomatisering

Poort

Automatisering

Wat heerlijk hè als je inrijpoort automatisch open gaat vooral bij regen en wind. Niet uit de auto stappen maar gewoon lekker blijven zitten. Pure luxe!